09 12 2022
srenbs
Home / Saopštenja / DEBATA O POLITIKAMA I PRAKSAMA SJEĆANJA

DEBATA O POLITIKAMA I PRAKSAMA SJEĆANJA

     Udruženje Tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje u BiH (TPOS u BiH), u saradnji sa Centrom za demokratiju i tranzicionu pravdu iz Banje Luke (CDTP) i Udruženjem za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) iz Sarajeva, a u ime REKOM mreže pomirenja, organizuje online debatu o politikama i praksama sjećanja.

Debata treba otvoriti pitanja o politikama i praksama sjećanja u Bosni i Hercegovini, doprinosu REKOM-a sjećanju, odnosu medija prema sjećanju, obilježavanju mjesta stradanja, aktivističkim politikama i praksama sjećanja koje se sprovode u Prijedoru, te razumijevanju nemilih događaja s kraja 20. stoljeća.

U uvodnoj riječi prisutnima će se obratiti Edvin Kanka Ćudić, predsjednik UDIK-a i član Regionalnog savjeta REKOM mreže pomirenja. Panelisti na debati su: Lejla Gačanica, pravnica, Goran Zorić, aktivista za ljudska prava i Srđan Puhalo, novinar i psiholog. Debatu će moderirati Denis Džidić, direktor BIRN BiH.

Debata će se održati u ponedjeljak 19. oktobra 2020. godine u 18:00 sati putem ZOOM aplikacije, a prenosiće se putem YOUTUBE kanala REKOM mreže pomirenja i FACEBOOK stranice Udruženja TPOS u BiH.

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica