03 12 2021
srenbs
Home / Saopštenja / KONFERENCIJA U SARAJEVU „IN MEMORIAM BiH (1992 – 1995)“

KONFERENCIJA U SARAJEVU „IN MEMORIAM BiH (1992 – 1995)“

     U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK), uz podršku fondacije Robert Bosch Stiftung (RBSG), organizuje konferenciju 9. i 10. decembra u Hotelu Evropa u Sarajevu na kojoj će biti predstavljena Centralna evidencija spomenika u BiH (CES BiH).

Naime, u okviru svojih redovnih aktivnosti, pored obilaska mjesta stratišta, UDIK istovremeno radi i na prikupljanju podataka o spomenicima i spomen – obilježjima u BiH koji su namijenjeni žrtvama proteklog rata sa ciljem izgradnje jedinstvene baze podataka u okviru Centralne evidencije spomenika u BiH. S tim u vezi, na konferenciji u Sarajevu biće predstavljeni trenutni rezultati, a pored UDIK tima učešće na konferenciji uzeće i prof. dr Nerzuk Ćurak, Fakultet političkih nauka u Sarajevu, te mr Amra Čusto, Zavod za zaštitu kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo. Konferenciju će otvoriti Ana Babić, predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo.

Konferenciju će u petak 9. decembra 2016. godine zvanično otvoriti Ana Babić, predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo.

PRESS SLUŽBA

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica Engleski