20 1 2022
srenbs
Home / Saopštenja / MEĐUNARODNI DAN ŽENA

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

UDIK posts                Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) obavještava javnost da će u utorak, 8. marta 2016. godine, u povodu Međunarodnog dana žena prisustvovati 9. konferenciji žena u Podgorici koju organizuju ANIMA – Centar za žensko i mirovno obrazovanje i Centar za ženska prava. Prema planu aktivnosti u periodu od 9 do 11 sati obaviće se okupljanje i marš građanki i građana, a od 15 sati uslijediće konferencija.

Podsjećamo da je ovaj praznik ustanovljen na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena socijalista, 8. marta 1910. godine u Kopenhagenu, a obilježava se u znak sjećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. godine i na njujorški marš više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vrijeme, bolje plate i pravo glasa.

Svojim prisustvovanjem maršu i konferenciji pod sloganom „Socijalna pravda – nećemo odustati“, UDIK želi iskazati podršku ženama Crne Gore i doprinijeti u njihovoj borbi protiv socijalne diskriminacije koja je nažalost u velikoj mjeri prisutna i u Bosni i Hercegovini.

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica Engleski