26 9 2023
srenbs
Home / Saopštenja / NOVI NAPAD NA AKTIVISTE UDIK-a

NOVI NAPAD NA AKTIVISTE UDIK-a

           Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) obavještava javnost da su dana 6.5.2015. godine napadnuti aktivisti udruženja prilikom prolaska ulicom Grbavička u Sarajevu pri čemu je N.N. lice iz restorana – praonica „Bosna“ najprije verbalno napao koordinatora Ćudića, a potom i kamenicama gađao Edvina Kanku Ćudića. N.N. lice je aktiviste UDIK-a vrijeđalo riječima: „jebem vam familiju“, „pobićemo vas pederi“, „Ćudiću, jebaću ti majku pedersku“, „izdajnici“, „strani plaćenici“, „pederi, sve vas treba pobiti“, a na upozorenje aktivista da će obavijestiti policiju o ovakvom ponašanju, N.N. lice je odgovorilo: „Jebala vas policija.“
            U 15:10h policijsko vozilo Novog Sarajeva je obavilo uviđaj pri čemu su svi okupljeni tvrdili da se događaj dogodio ali da oni ne poznaju tog čovjeka.
            UDIK podsjeća da ovo nije prvi napad ove godine na aktiviste udruženja i ističe da još uvijek nije dostavljena policijska zabilješka od napada koji se dogodio 26. februara 2015. godine, te da je ovaj čin politički motivisan jer je N.N. osoba poznavala prezime koordinatora UDIK-a te jasno stavila do znanja da sigurnost aktivista UDIK-a nije zagarantovana u ovom gradu.

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica Engleski