04 12 2021
srenbs
Home / Saopštenja / OKRUGLI STO U BANJALUCI NA TEMU „POTREBE I PROBLEMI GRAĐANSKE MEMORIJALIZACIJE U BiH“

OKRUGLI STO U BANJALUCI NA TEMU „POTREBE I PROBLEMI GRAĐANSKE MEMORIJALIZACIJE U BiH“

UDIK-posts                U ponedjeljak, 22. avgusta 2016. godine, Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) organizovaće okrugli sto u Banjaluci u okviru projektnih aktivnosti pod nazivom Memorial Center „In Memoriam B&H (’92 – ’95)“.

Naime, u okviru svojih redovnih aktivnosti, pored obilaska mjesta stratišta, UDIK istovremeno radi i na prikupljanju podataka o spomenicima i spomen obilježjima u BiH koji su namijenjeni žrtvama proteklog rata sa ciljem izgradnje jedinstvene baze podataka u okviru Centralne evidencije spomenika u BiH. S tim u vezi, u Banjaluci planiramo da predstavimo naše trenutne rezultate i analize, kao i da održimo predavanje na temu „Potrebe i problemi građanske memorijalizacije u BiH“.

Mjesto događaja je Hotel Bosna, ul. Kralja Petra I Karađorđevića br. 97, Banja Luka, a početak aktivnosti u 13:00 sati.

 

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) pomaže post-jugoslovenskim društvima da uspostave vladavinu prava i prihvate nasljeđe masovnog kršenja ljudskih prava, kako bi se utvrdila krivična odgovornost za počinioce, zadovoljila pravda i onemogućilo ponavljanje zločina. To je afirmacija vrijednosti otvorenog građanskog društva, sa jasno definiranim prioritetima u pogledu promoviranja, zaštite ljudskih prava, i uključivanja mladih u društveno-političke procese kroz mirovni aktivizam.

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica Engleski