01 12 2023
srenbs
Home / OSNIVAČ

OSNIVAČ

Edvin Kanka Ćudić

Edvin Kanka Ćudić (Brčko, 1988.) – osnivač i aktuelni koordinator UDIK-a od 2013. godine. Njegov rad uključuje cjelokupnu koordinaciju UDIK-ovih aktivnosti, odnose sa vladinim institucijama, regionalnim partnerima, međunarodnim organizacijama, odnose sa javnošću, istraživanja i analize, te učešće u izradi politika i nadzor nad njihovom implementacijom. Kao koordinator UDIK-a, bio je inicijator, organizator, učesnik mirovnih marševa i ostalih formi aktivnosti UDIK-a, te mnogobrojnih aktivnosti protiv rata, nacionalizma, militarizma i homofobije.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i završio više neformalnih obrazovnih kurseva o ljudskim pravima i pitanjima izgradnje mira.

Aktivno se služi bosanskim, engleskim, turskim i perzijskim jezikom, a kao novinar je objavljivao tekstove u novinama i na internet portalima u zemlji i inostranstvu, kao što su: Dnevni avaz, Monitor, Slobodna Bosna, Behar, Republika, Peščanik, i e-novine.

Također, majstor je japanskih borilačkih vještina:Jū-jutsu i Jūdō.

Od 2006. do 2008. godine, bio je učitelj Jū-jutsu u klubоvima borilačkih vještina u Donjem Žabaru i Gornjem Zoviku kod Brčkog.

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica Engleski