09 12 2022
srenbs
Home / Saopštenja / OSUDA PROVINCIJALNOG PONAŠANJA SEBIJE IZETBEGOVIĆ

OSUDA PROVINCIJALNOG PONAŠANJA SEBIJE IZETBEGOVIĆ

     Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) osuđuje ali i izražava duboku zabrinutost povodom nemilog događaja na današnjoj press konferenciji menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kao i fašističkog ponašanja direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović. U Bosni i Hercegovini, ravnopravni jezici su: bosanski, srpski i hrvatski. Izetbegović je morala znati da se u KCUS liječe bolesnici svih naroda u Bosni i Hercegovini, te da je njeno ponašanje na press konfenciji ravno provincijalnom, ali i da pokazuje kakvo držanje imaju ljudi koji, nažalost, predstavljaju ovu ustanovu. Ovom prilikom pozivamo Sebiju Izetbegović da se izvini novinarki Al Jazeera-e, ali i građanima, jer ona tokom press konferencije nije predstavljala sebe i svoju porodicu, nego ustanovu u kojoj se liječe pacijenti ove države.

Takođe, pitamo se da li Sebija Izetbegović ovakvim ponašanjem o(ne)mogućava svim građanima Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine, liječenje u ovoj instituciju ukoliko oni ne pripadaju vjeri, naciji ili ne govore jezikom koji štuje i govori Sebija Izetbegović.

Ovim činom, svi građani ovoga grada, a koji se ne ponašaju u skladu sa kulturom palanke koju zagovora Sebija Izetbegović, nažalost nisu dobrodošli u ovaj grad, a još je žalosnije što se takve osobe nalaze na tako odgovornim pozicijama.

PRESS SLUŽBA

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica