04 12 2021
srenbs
Home / Saopštenja / Poziv za učešće na projektu

Poziv za učešće na projektu

9d1634_4edbafb1ff8941cfab68cb894c5369ad
Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) iz Sarajeva i Udruženje Dea Dia iz Beograda, uz podršku Schuler Helfen Leben raspisuju prijavu kandidata/kinja na projektu „Teatar Mira Uživo“.
„Teatar Mira Uživo“ je projekat koji se realizuje u Bosni i Hercegovini i Srbiji gdje će učesnici odsjesti po mjesec dana u tim državama a nakon toga izvesti „Teatar mira uživo“. U okviru svojih boravaka u tim zemljama edukovaće se iz glume, suočavanja s prošlošću i konkretnim primjerima ratnih zločina. Troškovi unutar ovih zemalja su pokriveni za učesnike.
Prvi dio projekta bit će realizovan u Srbiji, a drugi dio projekta bit će realizovan u Bosni i Hercegovini gdje će učesnici na kreativan način izvesti predstave na Trgovima gradova u kojima se projekt realizirao.
Od učesnika očekujemo da su komunikativni, kreativni, spemni za druženje, te da su zainteresovani za učenje o suočavaju s prošlošću a samim tim i za razgovore o pomirenju.
„Teatar Mira Uživo“ predstavlja doprinos organizacija mladih suočavanju društava iz Srbije i Bosne i Hercegovine sa procesuiranim slučajevima ratnih zločina i različitim oblicima kršenja ljudskih prava, jer kao što je rekao filozof George Santayana: „Oni koji se ne sjećaju prošlosti su osuđeni da je ponavljaju“. Tranziciona pravda je jedan od efikasnijih instrumenata da se ovo ponavljanje spriječi, a mladi su upravo oni od kojih će zavisiti da li će to i da se desi.
Prijaviti se mogu mladi u uzrastu od 18 do 28 godina iz Bosne i Hercegovine i Srbije.
Prijave kandidata i pitanja u vezi učešća iz Bosne i Hercegovine dostavljati na official.udik@outlook.com, a prijave kandidata iz Srbije na office@deadia.co.rs do 10.7.2015. godine.
Više informacija možete naći na internet stranici UDIK-a: www.udik.org

Ovaj post je takođe dostupan u: Latinica Ćirilica Engleski